Arriba l’època primaveral i amb ella les al·lèrgies s’intensifiquen més i ens dificulten el nostre dia a dia. Pot ser que tinguem símptomes al·lèrgics com dificultat per respirar, taponament nasal o picor als ulls, però, què podem fer si per culpa de la pandèmia no volem o podem anar al metge? En aquest post et parlem sobre el test serològic que tenim a la nostra farmàcia, que de ben segur t’ajudarà a detectar les possibles sensibilitzacions al·lèrgiques que pateixes amb només una gota de sang i 5 minuts! 

Com em podeu detectar les al·lèrgies? 

Com potser ja sabràs, existeixen dos tipus de proves d’al·lèrgies: la punció cutània i l’anàlisi de sang. A diferència de la primera, analitzar una mostra de sang suprimeix els riscos de reacció al·lèrgica durant la prova, sent molt més pràctic pels bebès o els nens petits, ja que és una prova molt més ràpida i sovint menys traumàtica. A més, la sang ens ajuda a descobrir una possible al·lèrgia i conèixer, amb una exploració detallada, què és el que està causant o contribuint en la reacció. 

Quins tipus d’al·lèrgies pot trobar el test?

El test serològic que disposem a la farmàcia pot detectar-te fins a 10 al·lèrgies diferents, sent per tant una opció molt útil i fiable que ens permet d’anticipar-nos a les posteriors molèsties. Seguidament, et detallem una llista de l’ampli ventall de detecció que ofereix aquest test: 

  • Àcars de la pols domèstics → Els àcars són uns microorganismes que viuen en els coixins, els matalassos, les estores o fins i tot els peluixos. Si notes que tens un refredat que no marxa mai és important fer-te el test serològic i sortir de dubtes.
  • Gat i Gos → Les al·lèrgies als animals són de les més comunes que existeixen. Si et ploren o esternudes molt sovint quan estàs a prop d’un animal, possiblement tens al·lèrgia a la seva caspa. Aquesta caspa és una combinació del pèl, pell i saliva que els caracteritza. 
  • Bedoll → De la família de les betulàcies, el pol·len d’aquesta planta és un problema per aquells que pateixen al·lèrgies estacionals. 
  • Olivera → Com el bedoll, el pol·len d’aquest arbre es transporta amb facilitat pel vent. 
  • Morella roquera → Aquesta planta, coneguda en castellà com Parietaria, és de la mateixa família que les ortigues i una de les protagonistes de les al·lèrgies estacionals de la primavera. 
  • Floridura → En els llocs freds i foscos com els banys o les cuines, creix la floridura (en castellà moho). Les seves petites partícules anomenades espores entren dins els ulls i el nas, instal·lant-se fins i tot als pulmons.  
  • Herba timotea → Aquesta planta pertany a la família de les gramínies, el pol·len de la qual genera molts símptomes al·lergènics. 
  • Insectes → És molta la gent que té al·lèrgia o asma produïdes per les proteïnes del cos, la saliva i la femta dels insectes, sobretot als escarabats de cuina.  
  • Artemisa Planta que, en època primaveral, genera goteigs i congestió nasals, irritació d’ulls i picor a la gola.

Ja ho saps! Si tens alguns símptomes al·lergènics, vine a la farmàcia i et farem el nostre test serològic. Amb aquest, podrem descobrir què és el que et provoca aquestes molèsties, podent-ho tractar com és degut amb una exploració més exhaustiva per part dels professionals sanitaris.