Les màscares facials són cosmètics de reforç de la nostra rutina diària, afavorint la nostra rutina per aconseguir millors resultats i una pell més saludable. Són tractaments de xoc i complementaris a les nostres cures diàries, són més concentrades en actius que les cremes i són un producte imprescindible en una rutina de cosmètica.

Quins tipus de màscares hi ha?

En trobem per a totes les necessitats (deshidratació, lluminositat, reguladores del sèu, per tractar les imperfeccions…), però abans de recomanar una concreta és molt important veure a quin tipus de pell és a la qual va dirigida.

  • Per a pells seques acostumo a recomanar màscares hidratants amb actius com el karité, oli de jojoba, aigua de raïm, etc. Acostumen a utilitzar-se com a cures d’hidratació, sobretot ara en aquesta època de l’any que la pell està més descurada després dels banys de sol.
  • Per a pells grasses, us recomano una màscara a base d’actius com l’argila, que absorbeixen l’excés de sèu i eliminen punts negres. També es pot recomanar per a qualsevol classe de pell que vulgui una neteja més profunda.
  • Per aconseguir més lluminositat us aconsello una formulada amb àcids que renovin la pell i ajudin a eliminar taques, que continguin actius també exfoliants com la papaïna (exfoliant enzimàtic), i que ajuden a potenciar l’efecte de l’àcid.
  • Per a un efecte flaix no hi ha especificitats de pell i la meva recomanació és que estiguin compostes d’àcid hialurònic d’alt pes molecular.

Com s’han d’aplicar?

Aprofita un moment en el qual estiguis relaxada aproximadament calculant entre 15 i 30 minuts.

  • Recull-te el cabell perquè no molesti en el moment de realitzar el tractament.
  • Procedeix amb la neteja facial utilitzant productes adequats al teu tipus de pell. Si és possible, després de la neteja és aconsellable realitzar una exfoliació, però recorda que no és recomanable per a tota mena de pells. Les pells amb acne no s’han d’exfoliar.
  • Apliquem la màscara evitant la zona del contorn d’ulls i els llavis fins a cobrir tota la cara. La deixem actuar entre 10 i 15 minuts (és possible que segons el tipus de màscara el temps variï).
  • Retirem amb aigua tèbia i amb moviments circulars. La pell estarà irritada després de la realització del tractament i no és bo usar textures que puguin augmentar aquesta irritació, així que en assecar hem d’intentar fer-ho amb tocs suaus.
  • Després d’usar la màscara procedim a hidratar la nostra pell amb el nostre protocol d’hidratació habitual (sèrum, contorn d’ulls, crema facial…).