Els olis essencials s’han utilitzat des de fa segles per afavorir l’equilibri entre cos i ment, beneficiant la nostra salut i la bellesa. Però, d’on surten aquests olis? Aquestes substàncies volàtils s’extreuen d’algunes parts de les plantes com la flor i les arrels, o dels seus fruits. La seva composició és totalment orgànica i natural i s’obté a través de la destil·lació de vapor d’aigua o premsant-les. 

A més, els seus beneficis són nombrosos, utilitzant-se tradicionalment per les seves propietats antiinflamatòries, antiinfeccioses i fungicides. No és d’estranyar, doncs, que et vulguem parlar de cinc olis essencials que t’ajudaran a cuidar-te i a beneficiar el teu estat físic i mental.

  1. L’oli de Ravintsara

Aquest oli, extret de l’arbre antiviral per excel·lència, és conegut com “l’oli que tot ho cura”. Molta gent el situa en el lloc dels imprescindibles dins les farmacioles, ja que les seves propietats s’utilitzen per a prevenir i tractar moltes afeccions. 

El Ravintsara es fa servir majoritàriament per a combatre les grips, la bronquitis, la sinusitis i altres patologies respiratòries causades per problemes virals, ja que té un alt poder antiviral, antioxidant i antiinflamatori, a la vegada que és un gran estimulant immunitari. A més, el seu ús com a oli de massatge ajuda a relaxar la musculatura i a afavorir el drenatge limfàtic. 

Així doncs, si el que volem és descongestionar les vies respiratòries, augmentar les defenses i disminuir la tensió muscular, cal que afegim a la llista d’imprescindibles aquest oli amb una aroma similar a l’eucaliptus. 

  1. L’oli d’Eucaliptus Radiata

Com potser ja sabràs, l’eucaliptus és una planta medicinal provinent d’Austràlia molt beneficiosa per les seves propietats expectorants, descongestives i antivirals. Per tant, aquest oli essencial ens ajudarà a curar els refredats i combatre els problemes respiratoris. 

A més, molta gent utilitza aquest com a estimulant de la bellesa, ja que té un gran efecte estimulant i rejovenidor. Tanmateix, és molt important que si es vol aplicar per via cutània es dilueixi, ja que pot provocar irritacions en la pell. 

  1. L’oli de Lavanda 

Aquest oli extret d’una planta mil·lenària és conegut per la gran quantitat de beneficis que poden aportar a la nostra rutina diària. Amb grans propietats adaptògenes i terapèutiques, de ben segur que has utilitzat algun producte l’ingredient principal del qual sigui la lavanda. 

A grans trets, la Lavanda ajuda principalment a:

  • Al cabell: actua directament sobre el cuir cabellut, eliminant la caspa i donant-li una aroma molt agradable. 
  • A la digestió: l’oli essencial és un gran antiespasmòdic que regula el sistema digestiu. 
  • A la pell: Sovint s’utilitza en locions corporals per a calmar les irritacions o les malalties cutànies com la psoriasi o la dermatitis atòpica. 

Per tant, podem dir que l’oli de lavanda és un gran antiinflamatori i analgèsic que, juntament amb altres medicaments, pot accelerar el procés de sanació de cremades i ferides. 

Ja veus com, gràcies a l’aparició dels olis essencials, ens podem cuidar fàcilment de manera totalment natural, fent que el nostre organisme se senti renovat i amb molta energia. Si vols saber més sobre els beneficis dels olis essencials, no dubtis en preguntar-ho a la teva farmàcia de confiança!