La farmaciola de muntanya és un complement ineludible a l’equip de qualsevol excursió de senderisme o activitat outdoor. La seva funció és força senzilla i important: si es produeix algun imprevist, la farmaciola permetrà atendre el ferit i continuar l’excursió; si això és impossible perquè es tracta d’una ferida que requereix atenció mèdica, aleshores la farmaciola ajudarà que el ferit pugui esperar a ser rescatat.

Els medicaments i materials de primers auxilis s’han de protegir en un recipient o envàs fàcilment identificable. Com que es tracta d’un equip fràgil i important, cal protegir-lo en una bossa o recipient de plàstic transparent perquè no es faci malbé, d’aquí la importància de portar-ho tot recollit en una farmaciola.

Com preparar la farmaciola?

Primer de tot, cal tenir present el temps que trigaràs a fer l’excursió. Per exemple, si tens pensar fer el camí de Sant Jaume, hauràs de preveure el recorregut i el temps que trigaràs a fer-lo. ja que depenent d’això hauràs de calcular la quantitat de medicaments i materials que necessites.

En segon lloc, cal tenir clar el tipus d’excursió que duràs a terme i la seva dificultat. Com més complicat sigui el terreny, més probables són les rascades i altres dificultats.

La farmaciola s’ha de col·locar bé a la motxilla, de manera que estigui segura. Per tant, NO col·loquis la farmaciola al fons de la motxilla, sinó contra la teva esquena i cobreix-la amb la roba perquè quedi protegida de qualsevol altre element a la motxilla que pugui fer-la malbé.

Per últim, assegura’t que els elements que tens a la teva farmacia no han caducat o s’han fet malbé.

Quins són els principals elements que no poden faltar a la farmaciola?

  • Antihistamínics: et seran de gran ajuda en cas que pateixis alguna picada o al·lèrgia durant el recorregut.
  • Urbasón: aquest medicament compta amb propietats antiinflamatòries i a més ajuda a curar al·lèrgies provocades per picades d’insectes o altres factors de l’ambient.
  • Analgèsics: com l’ibuprofè, el paracetamol o les aspirines per al mal de cap.
  • Antisèptics: un dels més recomanats és el betadine, ja que aquest no només permet guarir al·lèrgies o irritacions, sinó que també ajuda a desinfectar l’aigua de rius perquè en puguis beure sense cap problema.
  • Sèrum fisiològic: t’ajudarà a netejar de manera adequada les ferides abans d’immobilitzar-les per evitar infeccions o irritacions.
  • Repel·lent per a insectes: és important per evitar picades i que la teva pell es mantingui en bon estat.

També és important que tinguis a mà: una venda per immobilitzar de forma provisional una part del cos que es lesioni, guants estèrils, pinces petites, una manta tèrmica, gases estèrils, esparadrap de tela i punts de sutura adhesius, fulles de bisturí, navalla o tisores petites.

Tingues present que és igualment important portar roba adequada, unes bones botes, i que aquests estiguin en perfecte estat per tal que t’ajudin a millorar la teva experiència!

Et falta alguna cosa per completar la teva farmaciola? Vine a la farmàcia i t’ajudarem! 😉