Cada vegada som més conscients dels perills que el sol comporta, sobretot a la nostra pell. Però això no vol dir que no haguem de gaudir d’ell! Us donem els millors consells per poder gaudir del sol i protegir-vos dels seus danys. Atents!

  • Tria un protector solar per a cada necessitat. L’elecció del protector solar s’ha de fer en funció de les necessitats específiques de cada persona i cada zona del cos. Una persona amb un fototip alt (de pell fosca) pot estar correctament protegida amb un SFP30 però, encara que el seu risc de cremades sigui menor, pot tenir més tendència a l’aparició de taques. Les persones amb fototips més clars, amb major tendència a cremades o aparició de taques i lesions canceroses, hauran d’usar una protecció més alta SPF50 o SPF50+.
  • El protector també ha de ser l’adequat per a cada part del teu cos. Al fotoprotegir la cara sempre s’han de triar textures més fluides, mentre que en el cas de les cremes corporals pots triar entre diferents textures.
  • Aplica’t el protector solar correctament. Sempre s’han de seguir les recomanacions d’ús que s’indiquen en l’envàs. Si no t’apliques correctament aquests productes, no t’estaràs protegint correctament. Els estudis científics indiquen que, en general, només utilizem ¼ de la quantitat de fotoprotector necessària per a garantir la seva eficàcia. És per això que has d’aplicar el fotoprotector de manera generosa i uniforme sobre la pell.
  • Estendre bé els productes és especialment important en els protectors en format esprai, cal aplicar la quantitat indicada en l’envàs i estendre-la per tota la superfície exposada al sol.

Recorda també que has d’aplicar-te el protector solar mitja hora abans de prendre el sol, i tornar a aplicar-lo cada 2h, així com després de banyar-te, suar o assecar-te amb la tovallola.

  • Protegeix les parts més sensibles del teu cos. Encara que has de protegir tot el teu cos, hi ha zones sensibles que necessiten una miqueta més d’afecte: la cara, el coll, i l’escot. Altres zones molt importants són les espatlles i les mans, però també les orelles i els tormells. Aquestes últimes són zones a les quals no solem donar molta importància i ens oblidem de protegir, malgrat ser zones que sofreixen molt més la radiació solar directa.

Si està ennuvolat, també cal protegir-se. Els núvols no són excusa per a no protegir-se. Si vas a la platja o al carrer en un dia ennuvolat, també hauràs d’aplicar-te el fotoprotector correctament. Pensa que els núvols deixen passar més del 80% de la radiació solar, amb el que pots cremar-te igual en un dia ennuvolat.

  • Hidrata’t bé. Una bona hidratació és clau per a portar una vida saludable, però en els dies en què prenem el sol es converteix en una cosa essencial i molt important, ja que el sol provoca una deshidratació progressiva en el nostre organisme que s’intensifica quan estem sota els seus raigs.