Ja fa mesos que la mascareta forma part de la nostra indumentària diària i el gel hidroalcohòlic, un imprescindible en sortir de casa. Però, aquests nous hàbits tenen conseqüències en la nostra pell. L’ús de les mascaretes pot provocar a la pell del rostre problemes com: irritació, vermellor, dermatitis, obstrucció de porus, deshidratació, llavis secs, acne o marques.

Són nombrosos els pacients que acudeixen a la farmàcia manifestant el seu neguit per aquestes patologies menors a la pell de la cara i, també, de les marques que generen a vegades. No podem canviar aquesta nova realitat, així que us donem alguns consells perquè la pell es vegi el menys afectada possible.

Si per motius laborals fas un ús de la mascareta continuat, és important que la retiris uns minuts, per a ventilar el rostre i alliberar-ho de la pressió, cada dues aproximadament.

La falta d’hidratació de la pell i la utilització de maquillatge juntament amb la mascareta, es troben entre els factors més habituals que afecten negativament la pell, ja que contribueix al fet que els porus de la nostra pell s’obstrueixin. Rentar-se la cara, tant abans com després del seu ús, ajuda a mantenir la pell lliure d’impureses i d’acne.

La dermatitis es pot combatre amb cremes indicades especialment per a això, i si no són suficients, pots fer servir una crema amb corticoide. Les marques i rascades es poden solucionar utilitzant prèviament una crema que faci de barrera protectora, com pot ser la vaselina. La deshidratació o els llavis secs es poden combatre, com ja hem comentat, amb una neteja profunda i una hidratació adequada al tipus de pell.

Complementa la hidratació de la pell aplicant sèrums. Aquests, calmen i alleugen l’enrogiment. A més, ajuden a minimitzar la producció de sèu i reequilibrar els bacteris de la pell per combatre les imperfeccions, a fi d’obtenir un aspecte saludable.

Fer servir les màscares higièniques i quirúrgiques, ja que són més lleugeres i menys “invasives” que les FFP2, que rarament provoquen aquestes afeccions.

Per últim, fes esport o activitats que et relaxin. Alliberar endorfines i desestressar-nos, és clau per mantenir la pell a ratlla. Així que intenta fer activitats que et relaxin pel teu benestar tant físic com mental.