L’ortopèdia és una especialitat mèdica que ofereixen algunes farmàcies que es dediquen al diagnòstic, tractament i la rehabilitació de lesions o malalties del sistema musculoesquelètic humà. Ossos, articulacions, lligaments, tendons i nervis són els que ens ajuden a moure’ns, treballar i portar una vida digna i activa. Per això, quan es produeix alguna lesió o bé per l’edat es denoten dificultats per moure’s de forma segura, l’ortopèdia suposa un gran alleujament pel pacient o malalt.

Antigament l’ortopèdia s’associava a la cura de les deformacions de la columna o extremitats, però avui en dia tothom pot lesionar-se i haver de recórrer-hi. A més, els avenços tecnològics permeten que la nova ortopèdia s’adapti més eficaçment a la morfologia i al cas particular de cada persona.

Per escollir un bon producte ortopèdic cal:

  • Un diagnòstic complet de la lesió o trastorn.
  • Un tractament complementari amb medicaments, exercicis o cirurgia (segons el cas).
  • Rehabilitació per recuperar el moviment, la força i el funcionament.
  • Informació veraç i de qualitat per a prevenir en el futur possibles lesions del tipus que s’hagin patit o altres de diversa índole.

Encara que de vegades no ho tinguem present, l’ortopèdia és una ajuda essencial a la nostra vida i un gran suport per a moltes persones. Per això, et recomanem visitar el teu metge de capçalera sempre que ho necessitis i estar atent/a als canvis que es puguin produir en el teu cos per evitar possibles malalties o lesions.

Si tens algun dubte o creus que t’aniria bé fer servir algun producte ortopèdic, pregunta’ns! Estarem encantats d’ajudar-te 🙂