Els preparats farmacèutics d’equinàcia són reconeguts per les seves propietats per a augmentar les defenses i millorar, en general, el nostre sistema immune.

Ja coneguda i utilitzada pels indis natius d’Amèrica del Nord, era considerada una espècie sagrada per les seves propietats curatives. En 1904 es troba la primera informació sobre la introducció de l’equinàcia en la medicina pràctica, sent la tintura d’equinàcia un dels productes més venuts a Amèrica. Cap a 1930 comença el cultiu i la utilització de l’equinàcia, sobretot a Alemanya, país que aportarà els estudis i la labor científica més important dels nostres dies respecte al seu valor terapèutic. Des d’aquest moment la popularitat de l’equinàcia creix ràpidament i es generalitza el seu ús.

No obstant això, amb l’aparició en el mercat del primer antibiòtic (1945) l’entusiasme per l’equinàcia va decaure notablement, davant l’eficàcia, rapidesa i garanties curatives de l’antibiòtic. Amb el temps, l’aparició de resistències i la ineficàcia dels antibiòtics enfront dels virus, responsables dels refredats i nombroses infeccions de l’aparell respiratori, fa que cap a 1970 els productes amb ella com a principi actiu tornin a ocupar un lloc important en la medicina.

Avui dia, hem de girar la mirada cap al més simple, el primer que va tenir l’home a la seva disposició per a cuidar la seva salut: la fitoteràpia. El mecanisme d’acció de l’equinàcia es basa en un augment de la immunitat. En estudis realitzats, tant en animals com en humans, els preparats administrats per via oral o parenteral actuen sobre el sistema immunitari produint diversos efectes: estimulació de la fagocitosi i inducció de la producció de limfòcits i altres cèl·lules del sistema immune.

Són nombrosos els estudis clínics que han demostrat l’eficàcia de l’equinàcia per a la prevenció i tractament dels processos vírics, en general. En els temps que corren, des de la nostra farmàcia t’animem a ajudar al teu sistema immunològic a defensar-se el màxim possible a través d’aquest tipus de suplements.

Tens més dubtes? Consulta’ns a la farmàcia!