El raspall de dents, de diferents formes, colors i dureses, és l’eina bàsica de la higiene bucodental diària. Gràcies al raspall aconseguim eliminar les restes d’aliments, l’acumulació de placa a la superfície de les dents i, per tant, ens és possible aconseguir unes dents netes i prevenir l’aparició de patologies com la càries o la gingivitis.

Ets, però, d’aquelles persones que utilitza el mateix raspall fins que els filaments estan molt desgastats? Error! El raspall de dents s’ha de canviar, com a mínim, cada tres mesos. En aquest post al blog us expliquem per què hauríeu de canviar de raspall de dents cada estació.

Motius principals:

Com diem, el raspall de dents s’ha de canviar, almenys cada tres mesos. Però, de la mateixa manera, també cal fer-ho després de passar un refredat, una grip o, per descomptat, la COVID-19. De la mateixa manera, també es recomana fer-ho quan els filaments es comencen a deteriorar o, per exemple, després d’un viatge.

Quan els filaments estan molt deteriorats, les dents no es poden raspallar correctament, de manera que l’acumulació de placa a la boca tendeix a augmentar. De la mateixa manera, als filaments es poden acumular bacteris i microorganismes que poden passar a la boca.

És important, a més, guardar el raspall amb el caputxó posat, en posició vertical, evitant el contacte amb la resta dels raspalls de la casa i allunyat, si pot ser, del lavabo i del sanitari.

Els canvis d’estació, que succeeixen, precisament, cada tres mesos, són el moment idoni per canviar de raspall. A l’hora d’escollir-lo, cal tenir en compte les característiques bucodentals de cadascú. Recorda que l’important és utilitzar-ne un que s’adeqüi les teves necessitats, així com aplicar una tècnica de raspallat correcta.

Si tens algun dubte sobre la teva higiene bucodental diària, el raspall que hauries de fer servir o la tècnica de raspallat que hauries de seguir, estarem encantats de resoldre’ls!