Quan arriba la calor tenim menys gana i el cos ens demana menjar lleuger i fresc. Les fruites i verdures de temporada són la clau per hidratar-nos en aquesta època; també aporten antioxidants, i el seu alt contingut en fibra facilita el funcionament del trànsit intestinal.

A més, les fruites i verdures contenen una aportació energètica baixa, un punt molt positiu, atès que a l’estiu el cos no requereix tantes calories per funcionar.

Per tant, els protagonistes indiscutibles de la temporada son les amanides, les sopes, les cremes fredes, les macedònies, i en general, les fruites i verdures de temporada, que podem combinar infinitament i gràcies a la nostra estimada dieta mediterrània.

Aquests són els punts claus per una bona alimentació estiuenca:

1 – Hidratació: incrementar el consum d’aigua, fruites i verdures

2 – Dieta mediterrània: reconeguda per la comunitat científica internacional com un patró alimentari i un estil de vida dels més equilibrats i saludable del món. Aprofitem-la!

3 – Fruites i verdures de temporada: tomàquets, cogombres, albergínies, pebrots, meló, síndria, etc. Aliments refrescants i fàcils de digerir.

4 – Eliminar begudes calòriques: l’alcohol i els refrescos no aporten res, ans al contrari, deshidraten i aporten calories buides

5 – Moderar el consum de carn: substituir el consum de carn vermella pel consum de peix blau i els ous

6 – Moderar la ingesta de menjar: és millor reduir la quantitat de menjar i limitar tots aquells aliments més greixosos, ja que el nostre cos no demanda tant aport calòric durant l’estiu

7 – Receptes senzilles: sucs, sopes i cremes a base de fruites i verdures que ens aportaran aigua, vitamines, minerals i hidrats de carboni

8 – Limitar el consum de greixos: canviem els greixos dolents pels bons com l’oli d’oliva , l’alvocat o el salmó

Seguint aquestes recomanacions, a més d’una bona hidratació, ens sentirem més frescos i saludables.
A l’estiu també cal tenir més cura a l’hora de manipular i conservar els aliments, ja que les intoxicacions alimentàries són més freqüents. Cal vigilar amb les sobralles, i no ingerir res que hagi estat més de dues hores sense refrigerar.