Realitzar exercici és una de les bases fonamentals en qualsevol estil de vida saludable, però ara més que mai és imprescindible que evitem el sedentarisme i realitzem exercici dins de casa. No has de començar a córrer molts quilòmetres si no ho feies abans: no es tracta de pressionar el teu organisme, sinó que es tracta de mantenir el teu ritme d’exercici habitual i seguir exercitant-te.

Els desplaçaments de casa a la feina, d’anar a comprar, de fer un passeig, d’anar al parc amb els nens semblen una ximpleria però ens ajudaven a no estar asseguts massa estona i a moure’ns una mica. Molt probablement el teu nivell d’exercici diari ha disminuït considerablement i precisament això és el que hem d’evitar.

Exercici moderat per al confinament

L’ideal seria realitzar exercici cada dia, però si és una fita que creus que no aconseguiràs, pots marcar-te fer-ho tres dies a la setmana. L’oferta d’entrenaments que trobaràs a Internet és més àmplia que mai, però et recomanem que segueixis les activitats d’aquelles persones que realment es dediquen a això i tenen coneixements de la matèria.

Si no saps per on començar, et recomanem el ioga o el pilates, esports que es poden realitzar des de casa i on podràs començar des de zero i anar avançant amb els dies.

L’esport i la salut mental

El nostre estat d’ànim i la nostra salut mental no serà la millor durant aquest confinament, i és el més normal del món. De cop i volta la nostra rutina s’ha aturat sense un avís previ i pel bé comú no podem fer tot allò que ens ve de gust. Per això també és important que segueixis un estil de vida saludable i, a més de mantenir una dieta equilibrada i unes rutines de son adequades, l’exercici formi part del teu dia a dia.

D’aquesta manera els teus dies passaran més de pressa, et sentiràs més realitzat amb tu mateix/a i el teu organisme t’ho agrairà. Si necessites més motivació, recorda que al número de primera de la revista Club Farmactiva trobaràs un article sobre com millorar-la. Ànims i endavant!