L’augment de les hores de llum i de les temperatures pot incrementar els episodis d’insomni. La incapacitat per agafar o mantenir el son té conseqüències importants per a la salut i la seguretat de les persones, ja que provoca falta de concentració i d’energia, cansament, i en casos més greus: ansietat, estrès o irritabilitat.

Segueix aquests consells que et suggerim i evita l’insomni i els seus efectes negatius!

1. Evita practicar exercici intens abans de ficar-te al llit

L’esport genera endorfines que poden dificultar agafar el son de forma immediata, per la qual cosa no està recomanat practicar-ne a partir de les vuit del vespre.

2. Crea un ambient relaxat al dormitori

La teva habitació ha d’estar condicionada per facilitar el repòs. Per tant, és convenient regular la intensitat de la llum i evitar la llum blava abans d’anar a dormir.

3. Evita objectes i factors que et puguin despertar

Retira del dormitori el mòbil, tanca les finestres per evitar els sorolls de l’exterior i abaixa les persianes perquè l’excés de llum no t’interrompi el son.

4. Estableix rutines positives

Intenta anar al llit sempre a la mateixa hora i després de dutxar-te amb aigua tèbia.

5. Associa mentalment llit i son

És important no utilitzar el dormitori com a lloc de treball o per fer activitats que no estiguin relacionades amb el descans.

6. Climatitza el dormitori

No és recomanable deixar encès l’aire condicionat (fred o calent) durant la nit.

7. Evita els àpats copiosos i l’alcohol abans de dormir

Aquests factors són el còctel perfecte per tenir problemes per dormir. Evita també beure molt abans de posar-te al llit, perquè les ganes d’orinar no t’interrompin el descans.

8. Pren aliments que facilitin la son

Els plàtans, els ous o la llet són aliments rics en triptòfan que ajuden a dormir.

9. Les migdiades: breus

Les migdiades poden compensar la falta de repòs durant la nit i reduir les conseqüències de l’insomni com l’estrès o la irritabilitat. La migdiada ha de ser breu i mai superior a 30 minuts o, altrament, serà contraproduent i podria impedir agafar el son a la nit.

10. Plantes medicinals

Quan l’insomni sigui ocasional, la fitoteràpia pot ser una solució. La valeriana, la passiflora o la rosella de Califòrnia són bones opcions per facilitar la son.

Tens problemes per dormir o creus que no dorms prou bé? Posa’t en contacte amb nosaltres i t’ajudarem! 😉