L’arribada de la nova estació i el canvi de les temperatures són factors que actuen directament sobre el nostre cabell i la nostra pell. Moltes de vosaltres heu vingut a la farmàcia preguntant-nos sobre com cuidar la pell específicament en aquesta temporada. Per això hem decidit traslladar a tots els nostres lectors els nostres consells bàsics per tenir un cutis i un cabell saludable, també a la tardor.

El nostre cabell, com la resta del nostre organisme, també compleix un cicle. Això significa que durant cert període de temps, canviem totalment cada cabell del nostre cap. Durant aquest temps, el 90% del nostre cabell està en creixement, l’altre 10% està en una etapa prèvia a caure. Aquesta etapa pot durar de dos a sis mesos, i és l’etapa en la qual et cau el en quantitats moderades, el que considerem com a normal.

Les fases del cicle capil·lar estan determinades per diversos factors com la genètica, l’alimentació així com l’estrès i l’embaràs. Això no vol dir, però, que no hi hagi maneres de prevenir-se i de combatre el problema. El que has de fer és reforçar el cicle del teu cabell perquè no et deixi de créixer i per a donar-li un creixement uniforme i fort.

En aquesta època on comença a fer fred, el cabell es torna més propens a trencar-se i a perdre lluentor i moviment. Per això és important que el tinguis ben humectat sempre. No t’oblidis d’aplicar condicionador des de la meitat de la teva cabellera fins a les puntes. A més, pots aportar-li una ajuda extra utilitzant un oli cada vegada que surtis de de la dutxa, per a segellar la humitat. Et recomanem utilizar oli de coco o d’oliva.

Recollir el teu cabell cada dia el fa més propens a trencar-se. Evita les cues i els recollits, veuràs que amb l’aire s’asseca millor i obté una forma més natural! A més d’això, pots prendre vitamines i suplements que li donaran més fortalesa al creixement del teu cabell.

No oblidis la vitamina C per a la teva pell

La vitamina C és un potent antioxidant per a la pell perquè és capaç de neutralitzar els radicals lliures, que són molècules molt reactives que es formen en tot el nostre organisme, especialment a la pell.

És important incorporar al nostre ritual de bellesa productes amb vitmaina C, ja que la pell està sotmesa a un gran estrès oxidatiu per aquestes reaccions fisiològiques, i perquè a més se sumen els factors externs: radiacions ultraviolades, pol·lució, tabac, estrès, descans inadequat, dietes desequilibrades… etc. Tot això provoca reaccions en cadena en la nostra pell que oxiden les nostres cèl·lules i teixits, així com el col·lagen o altres proteïnes estructurals. Una de les conseqüències més importants és l’envelliment accelerat de la pell o envelliment extrínsec, que se suma a l’envelliment per l’edat i genera arrugues profundes, canvis en el to de la pell, taques, pèrdua de fermesa o relaxació cutània. Per tant, la vitamina C no només és un dels antioxidants més efectius, sinó també una de les molècules antienvelliment més actives i potents.

Parlant en els beneficis que té aquesta vitamina per a la nostra dermis, és més eficaç aplicar-la directament de forma tòpica. D’aquesta manera s’absorbeix i és capaç d’exercir totes les seves accions. Sempre, com hem dit, tenint en compte la forma activa, els excipients que afavoreixen la seva penetració i distribució en els teixits, i els productes amb els quals vagi combinada, depenent de l’efecte a destacar i el tipus de pell que tinguem, pel que fa a la sensibilitat.

A més, és un blanquejador indispensable i amb efecte preventiu. Tal com compta l’esteticista madrilenya, Hi ha estudis que demostren que la majoria de gent que utilitza vitamina C en la pell redueix la presència de taques en la cara.

Consulta’ns a la farmàcia quins productes són els ideals per a tu!