Flurona és actualment una de les paraules més buscades a internet les últimes setmanes i més comentades als mitjans de comunicació. Saps exactament què és? 

La flurona és una doble infecció dels virus coronavirus i grip, que es manifesten de manera simultània. Flu prové del terme anglès que significa “grip”, i rona s’extreu de la paraula coronavirus. Encara que no és un terme científic oficial, s’utilitza per donar nom a aquesta coinfecció.

És important aclarir que no és una nova variant del coronavirus o un tipus de malaltia nova. Ni tan sols és un fenomen nou, ja que una gran quantitat de virus de diversa índole es poden manifestar de forma conjunta.

Quins són els símptomes de la flurona?

Els símptomes de la flurona, tal com passa amb el coronavirus, es manifesten de forma ben diversa segons el cas i l’estat de salut de qui la pateix.

Els símptomes més comuns i freqüents són:

  • Secreció nasal, mucositat
  • Tos
  • Esternuts
  • Mal de gola
  • Mal de cap
  • Cansament o fatiga
  • Dolors musculars
  • Febre

D’altra banda, també es poden manifestar símptomes semblants als que es pateixen quan es donen pneumònies o altres patògens respiratoris. En definitiva, qualsevol dels símptomes són semblants a qualsevol de les dues malalties per separat.

És greu una coinfecció? Com prevenir-la?

Una coinfecció, com s’ha esmentat anteriorment, no és una cosa nova, sinó que és comú que passi en persones amb una malaltia viral. En el cas de la flurona, s’han registrat alguns casos des de l’any 2020, i de moment no s’ha demostrat que els pacients hagin manifestat un quadre simptomàtic més greu.

Tot i així, és lògic pensar que no tindrà els mateixos efectes en la gent jove o saludable que en persones amb un sistema immunològic feble.

I encara que és cert que ningú no està 100% exempt d’emmalaltir-se, des de la nostra farmàcia et recomanem que mantinguis hàbits saludables com: cuidar la teva alimentació, fer exercici físic, mantenir una bona higiene de tot el cos i tenir un bon estat mental i emocional, entre altres.